Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Cuvinte-cheie

Ultimele subiecte
» Ne vom intoarce intr-o zi!!!!
Joi Noi 01, 2012 12:12 pm Scris de Zamolxe

» Va doresc timp
Lun Oct 22, 2012 7:18 am Scris de Zamolxe

» Noi i-am invatat pe egipteni sa faca piramidele
Vin Oct 19, 2012 12:33 pm Scris de Zamolxe

» Senzational codul Bibliei.
Lun Aug 13, 2012 3:39 pm Scris de Zamolxe

» Sfantul Graal se afla in America?
Mar Iul 31, 2012 5:46 pm Scris de Zamolxe

» De la comori blestemate, la OZN-uri: Harta Romaniei misterioase
Mar Iul 31, 2012 5:43 pm Scris de Zamolxe

» Şapte blesteme care au schimbat istoria
Mar Iul 31, 2012 5:41 pm Scris de Zamolxe

» Bucegiul subteran
Mar Iul 31, 2012 5:39 pm Scris de Zamolxe

» TOP 10 evadari uluitoare din inchisori
Mar Iul 31, 2012 5:36 pm Scris de Zamolxe

Decembrie 2018
LunMarMierJoiVinSamDum
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Calendar Calendar

Parteneri
forum gratuitSurse votare online..
Surse votare online..
Surse votare online..

Citez din articolul Vimana:

In jos

Citez din articolul Vimana:

Mesaj Scris de Zamolxe la data de Mier Iul 04, 2012 2:35 pm


Citez din articolul Vimana:

Vimāna (Sanskrit: विमान) este un cuvant cu mai multe intelesuri acestea variind de la templu sau palat la masini zburatoare mitologice descrise in epopei sanscrite.

Etimologie si utilizare.

Vi-mana sanscrita inseamna literal „masurand, care traverseaza” sau „care au fost masurate”. Se poate referi la (ref Monier-Williams[1]):

Palatul unui imparat sau a unui monarh suprem (mai ales un palat cu sapte etaje)
Adytum-ul unui templu Rama, sau al oricarui templu.
Un templu sau un altar de o anumita forma, vezi turnul Vimanam.
Din acel inteles, “palatul unui zeu”, in Ramayana, palatul zburator al lui Ravana, Pushpaka.
Sau, un car al zeilor, orice masina aeriana auto-mobila mitica (uneori servind ca jilt sau tron, uneori auto deplasandu-se si care isi poarta ocupantul sau prin aer; alte descrieri fac Vimana mai mult ca o casa sau ca un palat, iar un tip din acestea este declarat a fi inalt de 7 etaje.
Din acelasi cuvant, orice car sau vehicul (in special un catafalc)
In medicina, stiinta (dreptei) masuri sau proportii (de exemplu, a relatiei corecte dintre elementele corpului, a medicamentelor si leacurilor etc.)
In Vimanavatthu, o mica parte a unui text folosit ca si inspiratie pentru o predica budista.
In unele limbi indiene moderne, vimāna sau vimān inseamna ‘’aeronava’’ spre exemplu in orasul numit Vimanapura (o suburbie din Bangalore).

In literatura sanscrita

Vedas

Predecesorii vimanelor zburatoare din epopeele sanscrite sunt carele zburatoare angajate de catre diferiti zei in Vedas: Soarele (vezi carul Soarele) si Indra, si multe alte divinitati Vedice sunt transportate de catre carele zburatoare cu roti trase de animale, de obicei cai (dar carul zeului vedic, Pusan, este tras de capre, precum este si cel al nordicului Thor)

Rigveda nu mentioneaza Vimanas, dar versetele RV 1.164.47-48 au fost luate ca si dovada pentru ideea de ‘’pasari mecanice’’:

47. kṛṣṇáṃ niyânaṃ hárayaḥ suparṇâ / apó vásānā dívam út patanti

tá âvavṛtran sádanād ṛtásyâd / íd ghṛténa pṛthivî vy ùdyate

48. dvâdaśa pradháyaś cakrám ékaṃ / trîṇi nábhyāni ká u tác ciketa

tásmin sākáṃ triśatâ ná śaṅkávo / ‘rpitâḥ ṣaṣṭír ná calācalâsaḥ

“Descindere intunecata: pasarile sunt auriu colorate; sus pana la cer ele zbor imbracate in ape.

‘’Din nou ele coboara de la scaunul Ordinului, si tot pamantul este umezit de grasimea lor”.

“Doisprezece sunt jantele, si roata, una; navele sunt trei. Ce om are intelegere despre asta?

Acolo sunt asezate impreuna trei sute saizeci de spite, care in niciun chip nu mai pot fi desfacute”.

In traducerea din Swami Dayananda Saraswati, aceste versete devin: “sarind in spatiu rapid, cu o ambarcatiune care utilizeaza foc si apa…care contin 12 stamghas (stalpi), o roata, trei masini, 300 pivoti si 60 de instrumente.’’ “[2]

Ramayana

Foto: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Rama_welcomed.jpg

Rama fiind primit inapoi la Ayodhya, de asemenea aratat ca zboara in Pushpaka Vimana, care aici este descrisa ca o barca.

In Ramayana, vimana pushpaka (“inflorita”) al lui Ravana este descrisa astfel:

„Carul Pushpaka care seamana cu Soarele si care apartine fratelui meu a fost adus de catre puternicul Ravana; acel car aerian si excelent care zboara peste tot, la voie…carul care seamana cu un nor luminos pe cer…si Regele [Rama] a intrat in el, si excelentul car la comanda lui Raghira, s-a ridicat in cele mai inalte ale atmosferei.’’[3]

Aceasta este prima vimana zburatoare mentionata in mitologia hindusa (spre deosebire de carele zburatoare trase de cai ale zeilor).

Pushpaka a fost facuta initial de catre Vishwakarma pentru Kubera, zeul bogatiei, dar mai tarziu a fost furat, impreuna cu Lanka, de catre fratele sau vitreg, demonul rege Ravana.

Mahabharata

Un exemplu in Mahabharata este ca Asura Maya a avut o vimana care masura doisprezece coti in circumferinta, cu patru roti puternice.

Mahabharata ii complimenteaza pe ‘’atotstiutorii Yavanas’’ (sarvajnaa yavanaa, Grecii), ca creatorii vimanelor[4]. Yavanas, o imparate, sunt atotstiutori; Suras sunt indeosebi asa (sarvajnā yavanā rajan shurāz caiva vishesatah).[5]

Literatura jaina

Vimāna-vāsin (‘locuitor in vimāna’) este o clasa de zeitati care a slujit tīrthaṃkara Mahā-vīra.[6] Aceste zeitati Vaimānika locuiesc in cerurile Ūrdhva Loka (cele mai de sus)

Potrivit Kalpa Sūtra de Bhadra-bāhu, cel de-al 24-lea tīrthaṃkara (iluminat) Mahā-vīra insusi a aparut din marea vimana Puṣpa-uttara;[7], unde a 22-a tīrthaṃkara Ariṣṭa-nemi a aparut din marea vimana Aparijita.[8]. tīrthaṃkara-s Abhinandana (a 4-a) and Sumati-nātha (a-5-a) amandoi[9] calatorind prin cer in „Jayanta-vimana”, si anume vimana cea mare Sarva-artha-siddhi, care a fost detinuta de[10] zeitatile Jayanta; unde tīrthaṃkara Dharma-nātha (al 15-lea) a calatorit prin cer in the “Vijaya-vimāna”.[11]

O vimana poate fi vazuta intr-un vis, cum ar fi nalinī-gulma.[12][13]

Vimanas si Vaimanika Shastra

Shastra Vaimanika este un text sanscrit de la inceputul secolului 20 despre aeronautice, pretins a fi obtinut prin canalizare mentala, despre constructia vimānas, “carele zeilor”.

Existenta textului a fost descoperita in 1952 de catre G.R. Josyer, conform caruia, acesta se datoreaza unui Pandit Subbaray Shastry, care l-a dictat in 1918-1923. O traducere in hindi a fost publicata in 1959, textul sanscrit cu o traducere in engleza in 1973. Are 3000 de shlokas (versete) in 8 capitole si a fost atribuit de catre Shastry lui Maharishi Bharadvaja,[14] (unul dintre cei sapte mari sfinti hindusi), ceea ce o face de pretinsa origine “antica”, si prin urmare are o anumita notabilitate in teoriile astronautice antice.

Un studiu realizat de ingineria mecanica si aeronautica de la Institutul Indian de Stiinte Bangalore in 1974 a concluzionat ca aeronava descrisa in text a fost „poveste nascocita” si ca autorul a dat dovada de totala lipsa de cunostinta despre aeronautice. [15]

Comentariu saccsiv:

Vizionati va rog si:

Iata si ce scrie in articolul http://www.ozn.ro/tiki-index.php?page=Vimana:

Vimana este o maşină zburătoare din mitologie ce apare descrisă în poemele sanscrite. În cărţile lui Srila Prabhupada ele sunt menţionate ca fiind “avioane” sau “avioane spirituale”.

În UFOlogie

Unii entuziaşti moderni ai OZN-urilor au indicat vimanele ca dovadă a existenţei în trecutul îndepărtat a civilizaţiilor avansate din punct de vedere tehnologic sau ca sprijin pentru teoria paleoastonautică. Alţii au legat maşinile zburătoare de legenda celor nouă oameni necunoscuţi.
Entuziasmul pentru “OZN-urile vedice” pare să-şi aibă originea odată cu publicarea în 1973 a Vaimanika Shastra, un aşa zis text străvechi despre aeronautică, recepţionat prin tehnica vederii la distanţă în perioada 1918-1923.
Un simpozion pe tema “Ştiinţă şi tehnologie în India antică” a fost organizat în decembrie 1990 la Institutul de Ştiinţă şi Tehnologie Birla din Hyderabad, India. Au fost discutate multe subiecte despre aeronautica antică indiană. Vaimanika Prakaranam din Vimana Vignana se ocupa de intrumente ca Guha Garbha Darsha Yantra ce putea localiza obiecte ascunse subpământ direct din aeronavă. Un semiconductor de ferită numit Chumbaka emitea semnale de microunde şi detecta obiectele ascunse.
Ufologul italian, Roberto Pinotti, a prezentat o lucrare pe tema Aeronautică în India antică la Conferinţa Mondială a Spaţiului organizată în Bangalore. El le-a spus celor prezenţi la conferinţă că acele aeronave sunt similare cu aeroplanele moderne cu reacţie. El a fost de acord că acestea au cel mai complex şi sofisticat design. Aţii precum Dileep Kumar Kanjilal în lucrarea Vimana in Ancient India: Aeroplanes Or Flying Machines in Ancient India (n.t.: Vimana în India antică: aeroplane sau maşini zburătoare în India antică) (1985) prefera propulsia cu ioni.

Comentariu saccsiv:

Literatura new age este plina de descrieri ale acestor asa zise aparate performante de zbor ale zeilor din antichitate. Dar chiar si unii adepti UFO recunosc ca informatiile despre ale au venit prin tehnica vederii la distanţă în perioada 1918-1923, prin canale mentale, adica printr-un soi de transmitere a informatiei, de dictare.

Si sa ne amintim ca tot la inceputul secolului, „sefi secreti” non umani le dictau texte stalpilor new age precum Alice Bailey sau Aleister Crowley despre NOUA ORDINE MONDIALA si … lucifer.

Prima a considerat ca lucifer este un zeu al intelepciunii considerat pe nedrept de catre crestinism ca inger cazut.

Iar in lucrarea sa “The Externalization of the Hierarchy”, Alice Bailey scria:

„NOUA ORDINE MONDIALA va recunoaste ca productia lumii, resursele naturale ale planetei si bogatiile sale nu apartin nici unei natiuni, ci vor fi impartasite tuturor. Nu vor mai exista natiuni la categoria „a avea” iar altele la polul opus. Printr-un proces echitabil si corect se va organiza distributia graului, al petrolului si a mineralelor, in functie de nevoile fiecarei natiuni si popor.Toate acestea vor fi stabilite in raport cu intregul planetar.”

„NOUA ORDINE MONDIALA se va baza pe recunoasterea faptului ca toti oamenii sunt egali la origine, doar ca se afla la diferite stadii ale dezvoltarii evolutive. Integritatea personala, inteligenta, viziunea si experienta, la care se va aduaga si bunavointa, vor indica viitorii conducatori.”

„NOUA ORDINE MONDIALA va fi fondata pe un sentiment de responsabilitate. Regula va fi „toti pentru unul si unul pentru toti”

„In perioada de pregatire a NOII ORDINI MONDIALE se va reglementa dezarmarea. Aceasta nu va fi optionala. Nici unei natiuni nu-i va fi permis sa produca echipamente in scopuri distructive sau sa violeze integritatea altei natiuni. „

„NOUA ORDINE MONDIALA trebuie sa fie destinata pentru o lume care a trecut printr-o criza distrugatoare. NOUA ORDINE MONDIALA trebuie sa puna bazele pentru o viitoare lume, posibila doar dupa o perioada de timp de recuperare si reconstructie.”

Analistii fenomenului sunt de acord ca lucrarile lui Bailey, Rudolf Steiner (Thule Society din Germania, alta “fiica“ a Theosophical Society - Madame Blavatsky, care a fost piatra de temelie a Nationalsozialistische Arbeiterpartei a lui Hitler …) si ale Theosophy-ei in general au influentat crearea “ religiilor “ UFO, inclusiv Order of the Solar Temple.

NAZISMUL (partea 1): religia nazismului, asemanari contemporane alarmante

Madame Blavatsky scrisese si ea o lucrare despre care spunea ca i-a fost inspirata de maestrii non umani din zona Tibetului(acei asa numiti sefi secreti).

„The Secret Doctrine„, vol. 1, pag 319 – 320:

„In antichitate si realitate, lucifer sau luciferus, este numele unei entitati angelice ce stapaneste absolut peste lumina adevarului si peste lumina zilei.„

„lucifer este lumina divina si terestra, „spirit sfant„ si „satan„ in acelasi timp„

Asa ca lucrurile se leaga …

Invatatura ortodoxa ne invara clar ca extraterestrii sunt draci:

EXTRATERESTRII sunt DRACI. NEW AGE ii numeste SEFI SECRETI …

Si ca „invataturile” venite prin tot soiul canale mentale sunt de fapt transmise tot de diavoli. Acestia le-au transmis „initiatilor” de la sfarsitul secolului 19 si inceputul secolului 20 atat doctrina new age cat si detalii despre vimana, acele asa zise aparate de zbor performante din antichitate.

De ce? Ca sa pregateasca terenul. Sa indoctrineze mentalul maselor cu „binefacerile” NOII ORDINI MONDIALE si … extraterestrii. Elemente esentiale pentru acceptarea antihristului:

Text remarcabil despre ANTIHRIST
Like
Be the first to like this.
[justify]
avatar
Zamolxe
Admin

Mesaje : 67
Data de inscriere : 01/07/2012
Varsta : 50

Vezi profilul utilizatorului http://secretelelumilor2012.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum